WONEN IN HET BUITENLAND

WONEN IN HET BUITENLAND

Ik zit nu natuurlijk al een tijdje in Londen, ik ging er heen voor school maar natuurlijk ook om mezelf te ontwikkelen.
In deze maanden heb ik mezelf moeten pushen, dingen moeten aanleren en vooral uit mijn comfort-zone moeten stappen.
Maar is het het wel waard? In mijn ogen zeker wel!


Het werkleven hier is anders dan in Nederland, iedereen werkt super veel met erg weinig vakantiedagen. Gelukkig ben ik een stagair en heb ik genoeg vrije tijd.
Alles hier is veel meer werk gericht, van de lunchtijden tot de advertenties in een bushokje. En dan heb ik het nog niet gehad over het openbaar vervoer, wat een ramp is dat! Ook al pak je een bus om 7 uur of om 9 uur, je blijft opgekropt in de underground (klinkt natuurlijk ook veel chiquer dan metro) tegen iedereen aanstaan.

Maar tegenover elke nadelen zijn natuurlijk ook veel voordelen. Ik heb hier de tijd van mijn leven en ik denk dat dit het coolste en waarschijnlijk ook wel het spannendste ding is dat ik ooit hebt gedaan. Ik ben overigens verhuist naar een ander land voor een paar maanden!
Ook leer ik hier superveel, ik kon al bovengemiddeld Engels maar ik merk dat het nog beter is geworden dan het eerst was. Ook op mijn stage leer ik veel, van hoe het in de real estate wereld er in toe gaat tot hoe Photoshop werkt. Dit zijn allemaal dingen die ik voor mijn leven lang bij me draag en niemand die van mij kan wegnemen!

Maar je gaat natuurlijk ook naar een ander land, dus dat betekend ook een andere cultuur. Het is natuurlijk niet zo drastisch zoals verhuizen naar Japan, maar er zijn zeker dingen waarmee je rekening moet houden.
Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer, niemand is aardig en je moet ‘vechten’ om een plekje (in de spitsuren). Bovendien moet je altijd onthouden om aan RECHTS te staan op een roltrap, wat ik een super goed idee vind want zo voorkom je ook verstoppingen!
Ook moet je rekening houden met het verkeer, het komt namelijk van de andere kant! Ik heb mezelf er op betrapt dat ik (zeker aan het begin) naar links keek in plaats van naar rechts en dat het prima was. hint: het was niet prima.
En je moet natuurlijk er op letten dat alles veel duurder is dan in Nederland. Ik heb nu al een paar keer half in nood gezeten aangezien mijn huur hier tegen de €800 euro is en uitgaan 30x zo duur is. En nee, dat is echt geen grapje!

Je moet natuurlijk ook onthouden dat je een lange tijd weggaat van familie, en ik kan verzekeren dat voor de mensen die naar het buitenland gaan: je gaat een dip krijgen. Ik heb het gehad en zelfs mijn huisgenootjes hebben het gehad.
Ik betrap me er nu nog steeds op dat ik soms denk:’Was ik nu maar thuis dan kon ik….’En dat klopt, maar JIJ zit in een ander land hoor ik dan altijd. Dat is waar, ik zit in Londen, hoe vet is dat! En ik zou nog steeds Londen kiezen als ik mocht kiezen.
Nu kwam mijn ‘heimwee’ vooral alleen als ik ging facetimen of toen me zus was bevallen, de tijd gaat supersnel. Voor je het weet is het over, dus geniet er vooral van.

Dus, voor iedereen die naar het buitenland wil, vooral doen! Ga de wereld zien en neem dat die risico. Je zal niet alleen vooral nieuwe dingen zien, je zal jezelf ook ontwikkelen. Ik ben nu 3 maanden van huis, en zit nu al na te denken over de volgende trip die ik ga maken.
Dus 1 tip voor iedereen: Ga er op uit en zie de wereld!1 thought on “WONEN IN HET BUITENLAND”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *